Herkese merhaba; konu hakkında bir güncelleme yapmak istedim. Bahsettiğim titreme vites D konumunda ve frene tam bastığımda kırmızı ışıkta rölantide bekliyorken oluyor yine zaman zaman. Ama şunu farkettim ki frene tam değil de hafif yarım bastığımda bu titremeyi daha çok hissediyorum ve frene tam bastığımda bu titreme kesiliyor. Yani şanzıman tam kavrama noktasıyla ayırma noktası arasında bir yerde iken bu ses geliyor ve frene tam bastığımda bu ses yok oluyor genellikle.
İşi sadece şanzıman olan Ankara’da bir özel şanzıman servisine de gittim bu süreçte. Ve bana söylediği şu oldu; şanzıman yağ değişimi ve/ve ya şanzıman yağ filtresi değiştiği için bahsettiğiniz titreme sesini yapmaz. Ayrıca aracıma koyulan yeni şanzıman yağı (febi 49700 kodlu) da bizim yıllardır Mercedes,Bmw,Audi,Vw grubu tüm araçlara koyduğumuz yağın aynısı dedi. Son derece kaliteli bir yağ olduğunu ve yağ’dan dolayı aklımda bir şüphe olmamasını söyledi. Şanzıman’on yeni yağ’a alışma sürecinin olacağını, Zamanla şanzıman yağı yıprandıkça bu titreme diye bahsettiğim durumun da düzeleceğini söyledi.
Son olarak ben aracımı yaklaşık 3bin km’dir kullandığımı da söyledim bu usta’ya. Bana zaten sen bu aracı o kadar km kullanmışsan ve şanzıman dağılmamışsa, ekranda bir hata mesajı görmemişsen, vites geçişlerinde de bir vuruntu hissetmemişsen herşey yolunda demektir dedi.
Sonuç itibariyle aracı bu şekilde kullanmaya devam edeceğim. Artık ne olursa olacak. Şanzımanı kucağıma alırsam da yine burdan güncelleme yapacağım