Selamlar Dostlar,
Geçen 1 ay önce araçı çalıstırdım D ye taktım tam frenden ayagımı çekip gaza basıcam araç küt diye durdu stop etti ve kızdırma bujisi ışıgını fasılalı yakarken, motor ikaz ısığını sabit yaktı ve şanzıman arızası dedi.
O an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Kontağı kapattım açtım ikazlar gitmedi ve araç yine marş almadı.
Elim ayağım boşalmış vazıyette ve panikle bagajdaki lokla takımına saldırdım ve dualar okuyarak akü kutup başlarını söküp taktım.
İkaz ışıkları gitmişti ve araç çalıştı yoluma devam ettim. Bir daha da böyle bir şey yapmadı takribi 40 gün oldu.
Bu korkuyla (araç 2017 ekim çıkışlı 1,6 TDI 85kW DSG) son bir kez daha bakımı serviste yaptırayım dedim 1 hafta önce. Istanbul Alturda yaptırdım.
Servis noktasında güyya 30 40 madde var ama bi halta bakmıyorla bence. yagı ve filtreleri değiştirip öyle bi kontrol ediyorlar okadar.
Neyse bu yukardakı konuyu da soyledim. Bakmıslar bir şey yok dediler sadece o kadar
Bu arada Vahdet sağolsun biryerden bulmus abi senin immobilizer anahtarı tanımamıştır yada pilden birsey olmustur dedi. O anda arac şanzımanı kılıtlıyormus. mantıklıda geldı.
2. bir konu 23DD diye bir güncelleme varmış. Onu da yapmayın dedim. Kağıt imzalattılar.
İmzalattıkları belge:
https://imgyukle.com/i/k1VngN Kim bilir neyin nesi. Kötü şöhretli dizel emisyondan şüphelendim. performansa iyi yerine kötü etki yapmasından.
3. Konu: Serefsizler polen filtresini bakımdan çıkarmama izin vermediler. Sanki çok önemli. Sırf para tuzağı. Daha önceden çıkartılabiliyordu. Bu bakımda çıkarılırsa bakım yapıldı gözükmez filtre değişimleri yapıldı gözükecek dedi. İyi dedim koy battı balık yan gider.
4. Konu: Neyse bir de bizim Malüm Akü takıntılarımız var ya. Dedim akü ölçüm kağıdını da istiyorum. Fotosunu aldım aşağıda.
Akü sözde ölçümü :
https://imgyukle.com/i/k1VVQeÖlçümü Akü dışarda diye ayarlayarak yapmışlar ama halbuki akü araçtan hiç çıkmadı. Bu şekilde yapılan ölçümler de farklılık gösteriyor.
"Araç şarj kabul testi gerçekleştirin diyor." Bunu sordular cevap "Abi akün iyi durumda ama şarj edilmesi gerek, sarj ettir yada bir uzun yol yap veya aracını biraz kullan şarj olur".
AMA BİLMİYORLAR Kİ: Ben oraya gelene kadar 4 gün içinde Çorlu-İstanbul-Bursa ve körfezi dolaşarak tekrar İstanbul yapmışım. Toplam 500-600 Km.
Hayır daha nasıl uzun yol yapabilirim ki; napayım Kars'a mı gidip geleyim
Bu da demek oluyor ki şarj dinamoları aküyü gerektiği gibi şarj edemiyor.
Ben yaklaşık 6 aydır 1 - 2 ay arayla İstanbul'a gidip geliyorum diye sarj etmemiştim.
Çorluya gelince dün aküyü söktüm demonte olarak 12,55V ölçtüm. Dalgalı olarak 4 - 5 saat şarjda bıraktım sonra geri taktım araca.
Usta tv de güzel bir akü test cihazı tanıtımına denk geldim paylaşmak isterim:
https://www.youtube.com/watch?v=yGLnP-DYKtI&t=1s4.Konu: Allahtan silecek suyuna bakmayın demeyi kabul ettıler bakımda şükür
Silecekler iyice kotuleşmişti. RBW igrenç bı silecek 1 ay bıle surmemıstı deforme olması.
Bursada sanayıde bır yerden sadece sileceklerin lastıklerini aldım.
Sürücü tarafına telsiz SWF aldım 40 TL klasik tip muz tipi değil 70cm kestim benim tellere taktım.
Yolcu tarafına da 10 TL'ye çin malı aldım. Şu an çık malı olanın da performansı çok ıyı
bakalım bir kac güne ne olacak.
Önden çıkanları da arkaya taktım. Suyunun suyu.
En son bakım 3. bakımdı ( bir bakım atladım ben) 33.600 km deydi arac. Yakıt filtresi değişmedi. Polen, yag, hava filtreleri ve motor yağı değişti 1600 TL
Nasıl ? Haşırt the black board at the sea side
Hoşçakalın gençler ve kendini genç hissedenler,