Bence çok km yapmayan birisi için muadil ürün alıp sertleşince değiştirmek en mantıklısı. En kaliteli lastik bile zamanla sertleşiyor, km ömrü dolmadan çöp oluyor.
Continental yan ürünü Barum kullandım. Kar ve ıslak performansı çok iyi, üstelik çok az ses yapıyor. Ben aracı değiştirince babama verdim, 6. sezonu ve sakin kullanımda hala iş görüyor.
Hankook yan ürünü Aurora'yı 2. sezon kullanabildim. 3. sezonda yaz lastiğinden daha kötü performansı vardı, değiştirmek zorunda kaldım.
Conti yan ürünü Matador kullandım. Karda fena değildi ancak ıslak ve kuru zeminde vasatın altında idi, tavsiye etmem.
Şimdi eşimin aracında Petlas var. Karda ve ıslak zeminde oldukça iyi ama bildiğiniz tahta, araç inanılmaz şekilde sertleşti, KESİNLİKLE tavsiye etmem.
Superb te Kumho ice Wi31 kullanıyorum. Karda ve kuru zeminde çok çok iyi ama ıslak zeminde tam bir felaket. Kesinlikle genel maksat lastiği değil, zeminin sürekli karla kaplı olduğu Rusya gibi ülkeler için daha uygun.
Continin bir çok yan ürünü var bunlar içinde en kalitelisi ve bulması kolay olanı Barum polaris 3. Diğer muadillere göre bir tık pahalı ama fazlasıyla iş görür, ben tavsiye ederim.