Yaklaşık 1 aydır Citigo'dan tabir-i caizse eski yaylı somyalarda olduğu gibi bir gıcırtı sesi geliyordu kasislerde. Ama bu ses öyle böyle değildi. İçerden bile rahatsız edici bir seviyede hissedilen bu ses, dışarıdan daha da abartı hissediliyordu.
Neyse iş yerime yakın bir servise (yetkili servis değil) aracımı götürdüm. Aracın derdini anlattım ve ustaya bıraktım. Beni 2 saat sonra aradılar ve "ön takımda rotlar, salıncaklar v.s. v.s. değişecek, işçilik dahil 450 TL tutuyor, sipariş verelim mi?" dediler. Bende tamam verin siparişi dedim.
Akşama doğru işten erken çıktım. Tam iş yerinin karşısındaki benzinlikte uzun süredir yıkanmayan aracımı iyice bir yıkayalım dedim. Arkadaş özellikle çamurluk içlerine ve disklere iyice su tuttu. Epey bir çamur aktı araçtan. Sonra yola çıktık ve sesten eser kalmadığını gördük. Yani 450 TL parça parası vereceğimiz araç, 2 TL köpük ve 1 TL su parasıyla sıfır gibi olmuştu.
Hemen servisi arayıp siparişi iptal etmelerini ve sorunun parçalardan olmadığını söyledim.
Bazen insanlar forum ortamında servislere ağız dolusu küfür ediyorlar ya, hak vermiyor değilim.