Herkese merhaba. Aracımı alalı 1 ay oldu. Octavia 1.0 Premium 1200 km'lik kullanım deneyimi edindim. Bu deneyim tamamiyle İstanbul'da şehir içi ve yakıt ortalamam 6.2lt/100km.
2018 1.4 TSİ Highline Golf'ten geçiş yaptım. Golf'un satış ve Octavia'nın alış fiyatı üzerine 30 bin ekleyerek aldım. Aracımda herhangi bir opsiyon yok. Matrix far, elektrikli bagaj, koltuk, kablosuz şarj vs yok.
Arabadaki gördüğüm sorun var birincisi süspansiyon, ikincisi kalite. İster istemez Golf'le kıyaslama yaptığımda malzeme kalitesinin düşük olması.
Yakıt, tasarım, sürüş rahatlığı, bagaj olarak çok iyi. Ama insan biraz konfor istiyor. Golf'teki konforun yanına yaklaşamaz. Bebek olacağı için büyük bagaja geçeyim bir de sıfır olsun dedim ama ikinci el D segment Passat yada Superb beni daha fazla tatmin edermiş.
Bagajdaki ses 100 km'deyken başladı. 300-350 bin vererek sıfır araç alıyorsun, 1 hafta sonra bagajdan ses geliyor, çıldırmamak elde değil. Yeni çıkan araçlarda böyle problemler olması normal, sorunlarla karşılaşarak güncelleme yaparlar yada çözüm bulurlar fakat test araçlarında olmuyormu da düzeltmiyor aklım almıyor.
- Bagajtaki takozlar nerede bilgisi olan var mı?
- Yada yaptıran arkadaşlar herhangi bir görselle nerede olduğunu paylaşabilir mi?
- Veya İstanbul'da ikamet eden birileri yaptırdıysa hangi serviste yaptırdı?