Şimdi söylediğiniz özellik özel ihtiyaç gibi duruyor. Bu güne kadar araç kamerası alanlarda böyle bir ihtiyaca sahip bir tek kişi olmadı. Araca gelecek bir kaza belayı önceden sezebilen bir kamera da sanırım henüz yapılmadı. Ama bu durumlar için de kimse Amerika'yı yeniden keşfetmiyor.
Bir zahmet aracının yanına gittiğinde şöyle bir bakınıyor. Hiç olmazsa lan ne araba bee demek için bile şöyle bir karşıdan bakıyor aracına insanlar. Varsa bir aksaklık farkediyor böylece.
Kaydın silinmesi konusuna gelince yüksek kapasiteli bir kartla 1 değil 3 - 5 günlük kayıtları da saklayabilirsiniz. Ama bu durumda akü sınırlaması sizi bağlayacaktır. Her halükarda belli başlı sınırlar içinde maksimum verimi alabileceğiniz bir çözüm var.
Kamera G sensörü ani bir sarsıntı hissederse çekime başlar, bu çekimi yapar kapanır. Siz aracın başına geldiğinizde bir zahmet şöyle bir bakınırsınız. Aaa arabama vurmuş kaçmışlar kim vurmuş çekimleri bir inceleyeyim dersiniz. Olur biter.
Ha söylediğiniz özellikler gelir mi? Gelir neden olmasın. Arabaya donanım olarak bile eklersiniz. Çevre görüş sistemini yaklaşım olursa kayıt yapacak şekilde düzenlersiniz. Dahili kamera ile de kontrolü sağlarsınız. Ama onun da bir sınırı olacaktır. Güç ihtiyacı, veri depolama ihtiyacı bunlar da çözülmeli. Bir de siz 3 gün arabama gitmedim çeksin derseniz. Ben de derim ki ben 1 ay arabamın yanına gitmedim onu da çeksin.
Sonuç olarak, sizin istediğiniz özelliğe sahip bir araç kamerası ben görmedim. Önerilen bir kameranın tüm özelliklerinin anlatıldığı bir video var izleyip karar verebilirsiniz. Video linki aşağıdadır.
https://youtu.be/_ntH9ue5IAE
Konuyu uzatmak, üstün gibi görünmek veya muhalefet etmek için yazmıyorum, yanlış anlaşılmasın lütfen.
"Ama işte...", "şu olacak, bu olacak", "bi zahmet bakıver", "hede hödö", falan filan ile olmaz bu iş.
Böyle bir araç kamerası var zaten piyasada, ben edindim ancak kamera boyutları büyük ve ekranı yok, ayarları çok külfetli. Blacksys CF-100 modeli. Cihazı araçta 2 yıl kullandım ve hala bende cihaz. Cihaz müthiş başarılı çalışıyor, Sony sensör var üstünde. G sensörü 3 seviyeli ve hassasiyeti çok iyi.
Benim söylediğim senaryo mantıksız değil, senin aklına gelmemiş olması da benim suçum değil. Hatta en mantıklısı budur. Park kaydının 5fps'te ve sürekli olanı bence hiç makbul değildir. Park halinde sürekli 5 fps kayıt ile somut sonuç yok ortada, ara ki bulasın. 5fps te de olay anı net olmuyor.
Hiç bir şekilde beni bir şey sınırlamıyor, 20k çift power bank ile kamerayı 1 haftaya yakın çalıştırıyorum ben, aküden harcamıyor. Aracım garajda ve her gün garaja girmek eziyet geliyor bana ve garaj karanlık, lakin site otoparkında da olsa, her gün etrafına dönemem, iş dönüşü hava karanlık oluyor.
Blacksys CF-100 kamerasından önce 1 tane, sonrasında da 2 değişik bilindik model aldım ve bunların hiç biri bu özelliğe ve kaliteye sahip değil.
Hepsi de pahalı ve Olgu Erhan'dan tavsiye edilen cihazlar. En son mini0906 aldım ve onda da garip bir sorun oluştu, çözemedim. Arada aldıklarım Ausdom A261 ve Matego XP1-wifi li.:ok: 2015-2018 yılları arasında araç kamerası araştırıken Olgu'nun bir numaralı takipçisi olmuştum.
Velhasıl kelam kardeşim, al bunu, bu en iyisi demek olmuyor her zaman. "Amerika'yı yeniden keşfetmek" lafı uygun değil bu konuda bundan dolayı yazdım ben sana.
Ben özellikle ilk yazımda da yazdım, insan seçiciyse, illa ki bi eksiklik görüyor, bu eksik de onun ihtiyacı esasında.
Senin tavsiyen, ilk defa seyir kamerası görecek kişilere gider bence. Yine de sağ ol, sohbet etmiş olduk bu konuda.