škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - rsimsek

Sayfa: 1 ... 138 139 140
2086
Sanırım tek arka-sis lambası standartmış.;):gaz:
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=23375

2087
Üye Atölyesi / Cevap: DSG Nasıl Kullanılmalı?
« : 29 Ocak 2016, 22:23:04 »
Kılavuzdaki alıntı aynen şöyle;
Alıntı
Düz bir yerde park etmek için, vites kolunu P konumuna getirmek yeterlidir. İnişli
bir yolda park etmek için, önce el frenini sıkıca çekiniz ve ancak ondan sonra vites
kolunu P konumuna getiriniz. Böylelikle, kilit mekanizması çok kuvvetli yüklenmez
ve vites kolu P konumundan kolaylıkla çıkarılabilir.

2088
Geçmiş konu ve başka bir konu altında sorulsa da benim de dikkatimi çeken bir durum olduğundan öğrenmek istedim. Ön arka lambaları kontrol ederken sağ-arka sis lambasının yanmadığını farkettim. Lamba yanık diye arka stopu söküp başka bir ampül takınca yine yanmadığını farkettim. Sonra yerine takmadan geri vitese alıp geri vites lambası ile yandığını gördüm. Bunun anlamını bilen var mı? Malum bizim elektrikçi diye geçinip fren lambalarını geri vites lambalarına takanlar gibi yanlış bir uygulama mı, yoksa mantıklı bir açıklaması var mı, bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim? Yoksa tesisatı araştırmayı düşünüyordum. Arka sisleri yakınca tek sol sis yanıyor. Geri vitese ise geri vites lambaları yanında sağ sis de yanıyor??

Bu arada gerekiyorsa konu ayrı bir başlığa bölünebilir.

2089
Alıntı yapılan: Haldun;556639
yabancı sigorta şirketleri yurt dışında kaza istatistiklerine göre türkiye'de risk hesaplaması yapıp, bir de üstüne rekabetten pay almak için ucuz ucuz primler çıkartınca haliyle zarar ettiler. burası doğru.

yanlış olansa, bu zararın faturasını kaza yapanlara değil, senelerdir tek bir kazaya dahi karışmamış kişilere de yüklemek oldu.

Katılmamak mümkün değil. KASKO'da kazasızlık indirimi ile %60'lara kadar prim indirimi olurken zorunluda neden %20'den fazla indirim olmaz? Açıklarını risk grubundan, özellikle bolca hasar masrafı çıkaranlardan alıp kapatmaları gerekir. Eylül 2015'te 309 TL'ye yaptırdığım zorunlu trafik sigortası, hayatımda hiç hasar almamama rağmen %20 indirimle 550 TL ye ancak inebildi!

2090
Üye Atölyesi / Cevap: DSG Nasıl Kullanılmalı?
« : 28 Ocak 2016, 22:58:39 »
Arkadaşların bahsettiği; durunca vites boştayken (N) ve frene basılıyken el frenini çekip sonra ayak frenini bırakıp yükün el freni balatalarına (arka balatalar) kalmasını sağlayın, daha sonra da vitesi Park (P) konumuna almak, bir sonraki hareketinizde de kolaylık sağlar sanjımana yük binmesini de önler. Ben de aynı görüşteyim.

2091
Buluşmalar / Cevap: İstanbul Buluşması 07.02.2016
« : 25 Ocak 2016, 21:00:57 »
Alıntı yapılan: RCOZKY;555903
Hayırlı olsun.allah kaza bela vermesin..Katılım saglamaniz bizi mutlu eder.

Teşekkürler, Allah kimseye vermesin inşallah.

2092
Teşekkürler.

2093
Teknik Bilgi Paylaşımı / Cevap: Bijonlarda Torkun Önemi
« : 24 Ocak 2016, 22:34:04 »
Alıntı yapılan: Toygar;449433
"Tekerleklerdeki bijonların sıkma momentinin arzu edilen değerlerde ve eşit olması güvenliğimiz için son derece önemlidir. Nedenini bir örnekle anlatalım: 1400 kg’ lık bir aracın iki yolcuyla seyrettiğini varsayalım. Bu durumda toplam yük 1600 kg’dır ve tekerlek başına ortalama 400 kg yük düşer ve her bir tekerleğin 5 bijon ile sıkıldığını düşünürsek, her bijona 80 kg. yük binecektir.

Düz yolda araçla seyir halindeyken bu yük darbelerle en fazla iki katına yükselir; yani bijon başına 160 kg’a kadar çıkar, keskin bir virajda ise bu yük 320 kg’a hatta 400 kg’a kadar çıkabilir.

İşte bu durumlarda kontrollü torkla sıkılmış bijonlar sorunsuz görevlerini yapar ve güvenli bir sürüş sağlar. Kontrolsüz sıkılan bijonlar için ise örnek vermek gerekirse: Varsayalım ki doğru sıkma değerimiz 120 N·m ve bijonlarımızdan biri 140 N·m, bir diğeri 120 N·m, diğerleri ise 110 N·m olarak sıkılmış olsun. Değerleri özellikle
birbirine yakın seçtik. Buna rağmen tehlikenin büyük olduğunu göreceğiz.

Zor durumlarda en çok sıkılan bijona aşırı yük biner ve bazen elastiki gerilme sınırını aşar, kopma noktasına gelir. Bu esnada yük diğer dört bijona dağılır ve kopmalar ardı ardına gelebilir. Kopmaların çok sık olmamasının tek nedeni emniyet faktörlerinin çok yüksek tutulmuş olmasıdır. Ancak bu sürüş güvenliği için yeterli değildir. Sağlıklı ve güvenli seyir için bijonların doğru ve kontrollü torkla sıkılmış olmasına çok dikkat edilmesi gerekir."

Kaynak: Altaş Tork Anahtarları broşürü.

Konu eski olsa da hayatı önem tayışan bir konu olması sebebiyle dikkatimi çekmiştir. Her ne kadar önemi belirtilse de ilk paragraftaki hesaplama duran bir araba için doğru olabilir. Hareket halindeki aracın bir janta bağlı bijonuna düşen yük bu şekilde hesaplanamaz. Bijonlar sadece tekerin ve jantın dengede durmasını sağlıyor. Hız, fren, viraj etkisi gibi etkilerin oluşturduğu yükleri de hesaba katmak gerekiyor.

Ayrıca 50 km/h hızla bir arabanın içindeki insan ani duruşla 1000 kg yük etkisi oluşturuyorsa 1,5 ton ağırlığındaki bir aracın ani durma ya da çarpmada oluşturacağı yükü varın siz hesaplayın. 50 km/h hızdaki böyle bir aracın bu hesaba göre oluşturacağı yükün 15-20 ton hatta çok daha fazla olduğunu söylemek hiç de abartı olmayacaktır. Bu durumda her bir bijona düşen yük bir kaç tonlara kolayca çıkabilecektir diye tahmin ediyorum.

2094
Herkese merhabalar, emeklilik hesaplarında olup halen memuriyette çalışan biriyim. Skoda'nın 1991 VW çatısı altına girmesinden sonra ilk arabam olan 1985 model tek far 5 vites Doğan arabamı kısa zamanda satıp, ikinci arabam olan 1995 yılında Skoda Formen LX ile Skoda tanışıklığım başlar. 21 Ocak 2016'da da 2011 model Yeti Active 1.2 TSI DSG ile ilk Skoda'dan sonra değiştirdiğim yedi arabadan sonra yine bir Skoda nasipte varmış. Kardeşim ve bir yakınımızda var. Dikkatimi çeken hoş bir tasarım bana göre. Daha yeni olduğu için çok bir yorumum yok henüz. Zamanla keşfettikçe sizlerden de öğrendikçe arabayı daha çok sevip beğeneceğimi umuyorum.

Herkese iyi forumlar ve paylaşımlar dileklerimle..

Bilgi, paylaştıkça çoğalır.

2095
Buluşmalar / Cevap: İstanbul Buluşması 07.02.2016
« : 24 Ocak 2016, 21:29:12 »
Merhabalar arkadaşlar, üç gün önce aldığım 2011 model 1.2 TSI DSG Active Yeti ile aranızdayım. Aksi bir durum olmadıkça ben de etkinliğe yaşlı-başlılar kategorisinden katılmak istiyorum.:)

İyi forumlar ve paylaşımlar dilerim.

Ne demişler? Bilgi paylaştıkça çoğalır!:gut:

Sayfa: 1 ... 138 139 140