![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
ST Üyesi
Ad - Soyad: Önder
Otomobil: Yeti
Ettiği teşekkür: 3
Üye 2 mesajında 3 kez teşekkür almıştır
|
Merhabalar;
Tsı motor lpg dönüşümü konusunda internette son derece fazla bilgi yer almakta ancak işin ustaları olarak siz değerli dostlardan yardım almak istedim.Marka bilgisi ,lpg uyumu,tüketim değerleri hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler |
|
|
|
| kocsistem19 Nick'li kullanıcıya bu mesajı için teşekkür eden üyemiz | Salih28 (06-02-2011) |
|
|
#2 |
|
Kıdemli ST Üyesi
Ad - Soyad: Salih Deniz Arı
Ettiği teşekkür: 170
Üye 68 mesajında 106 kez teşekkür almıştır
|
valla bende taktırmayı düşünüyorum bu konuda bilgili olanlar burda tartışsalar artılarını eksilerini.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kıdemli ST Üyesi
Ad - Soyad: Anıl
Ettiği teşekkür: 0
Üye 8 mesajında 14 kez teşekkür almıştır
|
Arkadaşlarım, erkek kardeşim makina mühendisi ve konu ile ilgili olarak çeşitli fikirlere sahip. Sıvı yakıt ile çalışma prensibine dayalı bulunan içten yanmalı motorlarda, gaz yakıt dönüşüm sistemlerini kesinlikle desteklemiyor... Burada yazamayacağım kadar uzun bir teze sahip ve inanın bana tezde yazılanlar son derece mantıklı ve mühendislik ilmine uygun. Saygılar... (LPG KULLANAN ARKADAŞLARIMA SAYGI DUYUYORUM VE FİKİRLERİMİ SADECE BU ALANDA YAPILMIŞ OLAN VE İLME UYGUN BİR TEZE DAYANARAK YAZMIŞ BULUNUYORUM.)
|
|
|
|
| anıl Nick'li üyemize bu mesajı için 3 üyemiz teşekkür etmiş |
|
|
#4 |
|
OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
Ad - Soyad: MUHAMMET ÜNAL
Otomobil: Octavia A5
Ettiği teşekkür: 4,951
Üye 2,021 mesajında 2,778 kez teşekkür almıştır
|
fsı motorlarada uygulandığını biliyorum ama sanırım sağlıklı değil gerçektewn en azından şimdilik.hele 1 yıl daha bi geçsin bakalım.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kıdemli ST Üyesi
Ad - Soyad: Kadir T.
Otomobil: Chevrolet
Ettiği teşekkür: 54
Üye 119 mesajında 193 kez teşekkür almıştır
|
Alıntı:
Onun haricinde benzinden daha emniyetli ve ekonomik... Çoktan çıkarttım lpg + yarım araba paramı... En kötüsü olsa kaç yazar 2 yıl daha idare etsin aracın parasını çıkartmış olurum ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
mazotçu
Ad - Soyad: İlker Türker
Otomobil: Citroen
Ettiği teşekkür: 1,373
Üye 1,339 mesajında 2,495 kez teşekkür almıştır
|
Az buçuk tartıştık forumda, şimdilik sağlıklı bir uygulama TR'de yok bildiğim kadarıyla ama geleceği söyleniyor ve bekleniyor.
http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=10611 http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=4880 http://www.prinsautogas.com/en/produ...ax_system.html "The system will be available from the beginning of 2011 on several models. " yazıyor... Konu turker tarafından (07-02-2011 Saat 05:59:19 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Škoda sevdalısı
Ad - Soyad: Gökhan
Otomobil: Arabam yok
Ettiği teşekkür: 12,812
Üye 4,392 mesajında 9,961 kez teşekkür almıştır
|
Şu an Bursa'daki Skoda Bozkurt 'ta LPG uygulanmış bir 1.4 TSI SuperB bulunuyor.Ama nasıl bağlamışlar, nasıl çalışıyor bilmiyorum ama kullandım güzelde gidiyordu..
|
|
|
#8 |
|
ST Üyesi
Ad - Soyad: Önder
Ettiği teşekkür: 3
Üye 2 mesajında 3 kez teşekkür almıştır
|
evet değerli arkadaşlar ben bugün çorumda bir araştırma yaptım ayrıca tesadüfen 1.4 tsı 122 hp dsg bir golf araca montaj edilmiiş şeklini gördüm daha güzeli aracı test ettim.Montajda kullanılan marka BRC.Montaj ustası aracın ekü denilen bir malzemesinin numarasının Lpg firmasına gönderildiğini o numaraya karşılık firma kiti göndermekteymiş ve hiçbir ayar gerektirmeden teslim edilmekteymiş.Ancak beni maliyeti biraz düşündürdü 3.000 tl biraz fazla gibi geldi.
Ayrıca arkadaşın söylediği gibi daha önce 1.4 tsı superb içinde uygulama yapılmış. Aldığım bilgi şimdilik bu kadar ancak şunu söylemeliyim ki montaj şekli çok hoştu resim çekme fırsatım olmadı |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kıdemli ST Üyesi
Ad - Soyad: Salih Deniz Arı
Ettiği teşekkür: 170
Üye 68 mesajında 106 kez teşekkür almıştır
|
3-4 bin tl yi kaç bin km yaparsak çıkartırız?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Hesapla işte baboç; [(Benzinde yaktığın km başına TL)-(LPG'de yaktığın km başına TL)]/(kaç bin TL çıkartmak istiyosan) İpucu: km başına tüketimi TL cinsinden yazma konusunda örneğin 30 kuruşu 0.3 TL olarak yazın tıkko sonuç çıkar, yazmasanda sonucu 10'a böl. |
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|